- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana nationala este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa perfecta pentru un pranz delicios.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita sau manzat
- 2 linguri cu untura sau 4-5 linguri cu untdelemn
- 6-8 cepe mijlocii
- 2-3 gogosari sau ardei grasi congelati sau proaspeti
- 175 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
- 175 ml vin
- 2 cartofi
- 1 morcov
- sare
- piper boabe
- marar tocat sau frunze de tarhon uscate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati si spalati carnea, apoi taiati-o bucati potrivit de mari si rumeniti-o in untura sau in ulei. Scoateti pe servetele de hartie si puneti ceapa tocata in grasimea ramasa. Lasati sa fiarba in sucul ei 20 min.
- Puneti ardeii congelati peste ceapa, adaugati bucatile de carne; acoperiti cu o cana de apa calda, lasati sa fiarba cu vasul acoperit jumatate de ora. Tot acum condimentati cu: sare, piper boabe si vin alb.
- Dupa fierbere sosul scade la jumatate. Curatati cartofii, spalati si fierbeti 20 minute in apa calda, apoi treceti-i in cratita cu tocana impreuna cu sucul de rosii sau bulionul desfacut in apa calda. Continuati fierberea inca 15 minute,apoi stingeti focul.
- Adaugati mancarii pilula de sanatate: un morcov crud trecut pe razatoarea mica amestecat cu marar tocat si frunze de tarhon, care se pun in cratita cand ati stins focul. Acoperiti cu capac pana la servire.
- Serviti mancarea calda, cu paine proaspata si salata de sezon: salata de varza cruda sau murata, gogonele sau salata verde.