- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fructele de mare in stil grecesc le puteti prepara in orice combinataie, fiind un preparat usor si foarte gustos.
Ingrediente
- 800 gr mix de fructe de mare
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 1 legatura verdeata: patrunjel sau marar
- 220 gr smantana
- 220 gr masline verzi fara samburi
- 350 gr telemea de vaca
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se toaca ceapa marunt si se taie telemeaua cubulete.
- Se incinge uleiul de masline si se rumeneste usturoiul. Apoi se indeparteaza usturoiul si se pun fructele de mare congelate, amestecandu-se la foc mare.
- Se amesteca smantana cu galbenusurile si se toarna peste fructele de mare, amestecand rapid timp de 1-2 minute.
- Dupa ce se opreste focul, se adauga telemeaua si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper.