- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de vinete fara carne este delicioasa si se poate prepara si in combinatie cu cartofi, soia sau carne. Este delicioasa la gust se este poate chiar mai buna decat cea preparata cu carne.
Ingrediente
- 6 vinete medii
- 1 ceapa mare
- rosii decojite
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 oua
- 100 gr smantana
- 1 lingura faina
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Trei vinete se coc, se curata de coaja si se lasa sa se scurga cateva minute, dupa care se toaca marunt cu tocatorul sau cu cutitul.
- Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei.cand incepe sa se rumeneasca se adauga 3 rosii decojite si taiate bucatele mici. Se amesteca si se lasa pe foc, fara capac pana cand scade sucul de la rosiile decojite. Se adauga vinetele tocate si se mai lasa sa fiarba cel mult 5-6 minute.
- Restul de vinete se taie rondele de 1 cm grosime care se oparesc apoi in apa clocotita cu sare timp de 5-10 minute. Dupa ce toate rondelele de vinete sunt oparite se lasa sa se scurga intr-o sita sau se asaza peste ele o greutate. Dupa s-au scurs se dau prin faina si se rumenesc in ulei incins pe ambele parti.
- Intr-o cratita se asaza straturi alternative se vinete tocate si vinete rondele, iar la final, se adauga o ceasca de apa in care s-a dizolvat pasta de tomate. Se presara putina sare si piper macinat si se baga cratita in cuptorul incins, la foc moderat. Dupa 20-30 de minute, se scoate cratita din cuptor si se adauga ouale batute impreuna cu smantana si 0 lingura de faina. Se baga iar cratita la cuptor pana cand oul se incheaga si se rumeneste.
- In momentul servirii se poate presara putin cascaval ras si se serveste alaturi de o salata de cruditati.