- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu salata coleslaw este pranzul potrivit in zilele de weekend alaturi de prieteni sau de familie.Marinata ofera pulpelor de pui un gust delicios, facandu-le sa ramana fragede pe tot parcursul prepararii.
Ingrediente
PENTRU MARINATA:
- 600 ml lapte batut
- 6 linguri coriandru tocat
- 6 catei de usturoi
- 2 cepe
- 1/2 lingurita ardei chilli uscat
- sare
- 4 pulpe de pui fara piele
PENTRU CRUSTA PUIULUI:
- 6 linguri faina
- 1/2 lingurita sare grunjoasa
- 1/2 lingurita piper rosu macinat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita boia de ardei
PENTRU SALATA COLESLAW:
- 1/4 varza rosie
- 1/4 varza alba
- 3 morcovi
- 4 fire ceapa verde
- 1 lingura seminte de chimen
- 1 lingura sos de ardei iute
- 100 gr maioneza
- sare si piper negru macinat
- ulei pentru prajit pulpele
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas incapator se prepara marinata:se amesteca laptele batut cu ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit. Se amesteca compozitia si se condimenteaza cu coriandru tocat,ardei chilli uscat si sare, dupa gust. Se amesteca marinata,apoi se pun inauntru pulpele de pui. Se acopera vasul cu capac sau cu folie de plastic si se baga in frigider peste noapte.
- In ziua prepararii, pregateste amestecul pentru crusta. Se amesteca intr-un catson faina cu piperul rosu macinat si cu cel negru, apoi se adauga boia de ardei si putina sare. Se scot pulpele de pui din marinata si se tavalesc prin amestecul de faina si piper. Se acopera carnea integral,apoi se baga la frigider pentru inca 45 de minute.
- Intr-o tigaie se pune ulei la incins, in care se prejec pulpele pe ambele parti pana cand devin aurii.Se scot pe un servet absorbant.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi se pun pulpele care se baga in cuptorul incins, pentru 20 de minute, la foc moderat.
- Intre timp, se prepara salata Coleslaw, amestecand intr-un castron varza alba si cea rosie taiata fideluta subtire, se adauga morcovii taiati fasii, cepa taiata rondele. Se condimenteaza cu seminte de chimen si cu sos de ardei iute, omogenizand compozitia. Se adauga mainoneza si se omogenizeaza. Se potriveste gustul de sare si piper si se serveste alaturi de pulpele rumenite la cuptor.