- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru cei impatimiti de ciuperci va oferim o reteta simpla si delicioasa de galbiori cu usturoi.Se prepara rapid si datorita faptului ca au un gust delicios, galbiorii pot inlocui cu succes carnea in alimentatie fiind o sursa de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 700 gr galbiori
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- 100 gr unt
- busuioc verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Galbiorii se curata si se spala cu grije cu apa rece, dupa care se usuca cu prosoape absorbante.Daca sunt mici le lasati intregi, daca sunt mari le taiati in 4.
- Tai ceapa si usturoiul marunt, apoi le calesti in ulei bine incins, iar cand ceapa se inmoaie putin se adauga ciupercile, continuand calirea, la foc mare, amestecand continuu, pana cand scade apa lasata de ciuperci iar acestea sunt bine patrunse
- Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust,apoi se adauga untul, lasand focul mai mic pana se rumenesc usor.Dai vasul la o parte de pe foc si servesti imediat, presarand deasupra cateva frunze de busuioc.