Tocana de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de cartofi este o mancare delicioasa de post pe care o puteti prepara si cu carne de pui pentru un gust mai rafinat.

Ingrediente

    • 1,5 kg cartofi
    • 4 cepe
    • 150 ml ulei
    • sare
    • piper boabe
    • 1 foaie de dafin
    • 2 rosii sau 2 linguri cu bulion de rosii
    • marar  verde
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se lasa in apa rece 30 de minute.
  2. Se curata ceapa sub jet de apa sau in vas plin cu apa, se taie in doua si se toaca in forma de pestisori. Se caleste in ulei turnand apa din cand in cand, acoperind cratita cu capac. Dupa 10 minute se pun cartofii, boabe de piper, sare si foaie de dafin. Se pune apa calda cat sa acopere mancarea, se fierbe la foc potrivit, cu vasul acoperit 20 minute. Se adauga bulionul desfacut in apa calda sau rosiile decojite si taiate felii subtiri si verdeata tocata. Se continua fierberea 15 minute , se serveste mancarea fierbinte sau calda, cu salata de sezon.

Recomandari

Mancaruri