- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gasca pe varza calita este o mancare ardeleneasca foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente
- 1 varza murata
- 100 ml ulei
- 600 gr carne de gasca
- 1 lingura bulion
- piper maicnat
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Cand s-a rumenit se scoate si in locul ei se caleste varza stoarsa de zeama si taiata fideluta. Se adauga bulion, sare si piper, apoi se pun la loc si bucatile de carne.
- Se adauga o cana de apa si se continua fierberea, la foc mic, pana se inmoaie carnea. Dupa aceea, se ia de pe foc si se mai da la cuptor, la foc potrivit, pentru o jumatate de ora. Se serveste calda, cu mamaliguta si ardei iute.