- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul de legume este un preparat specific toamnei, fiind in acelasi timp o reteta de baza in zilele de post.
Ingrediente
- 200 gr porumb dulce din conserva
- 300 gr pulpa de rosii, din conserva
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 broccoli
- 300 gr mazare fina, din conserva
- 1 mana de fasole verde
- 2 ardei grasi rosii
- 1 morcov
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ardeii de cotor si de seminte, apoi se feliaza. Morcovul se taie in bastonase subtiri, cartofii in cuburi, iar ceapa julien. Se desface broccoli in buchetele care se oparesc 5 minute in apa cu sare si apoi se scurg.
- Se pune uleiul la incins, apoi se calesc toate legumele curatate si taiate si fasolea verde, iar cand incep sa se inmoaie, se adauga o cana cu apa si putina sare. Se acopera cratita cu capac si se lasa sa dea in cateva clocote.
- Intre timp, se pune mazarea si porumbul intr-o strecuratoare, iar dupa ce s-au scurs se pun peste legume.
- Cand legumele au fiert se adauga rosiile, buchetelele de broccoli, se amesteca usor si se lasa sa scada, potrivind in acelasi timp gustul de sare. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca cateva minute, dupa care se poate servi.