Gulii umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Guliile umplute este un preparat ardelenesc foarte gustos si satios, la care puteti folosi orice fel de carne doriti, sau de ce nu, puteti prepara mancarea de post, fara carne.

Ingrediente

    • 7 gulii
    • 2 linguri orez
    • 2 cepe
    • ulei
    • 250 gr carne de vitel tocata
    • 2 linguri faina
    • zeama de la 1 lamaie
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca si se caleste ceapa in trei linguri de ulei. Carnea se amesteca cu orezul, ceapa calita, uleiul in care a fost calita ceapa,1/2 lingurita de sare, piper, jumatate din cantitatea de marar tocat si 50 ml de apa.
  2. Guliile se curata de coaja si se scobesc pe partea unde a fost radacina. Se umplu cu amestecul de carne, apoi se pun intr-o cratita, impreuna cu miezul de gulie scos. Se acopera cu apa, se asezoneaza dupa gust si se pun pe foc.
  3. Guliile umplute fierb in aproximativ 40 de minute. Cand sunt aproape fierte, se amesteca faina in doua-trei linguri de sos racit, apoi se toarna in cratita si se adauga putina zeama de lamaie.
  4. Cand mancarea este gata, se stinge focul si se presara marar tocat foarte fin.

Recomandari

Mancaruri