Gumbo cu peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gumbo cu peste este o tocana sau un fel de ciorba groasa, care se prepara cu orice fel de peste cu carne ferma sau cu crustacee.

Ingrediente

    • 500 gr  somn
    • 2 linguri ulei de masline
    •  1 ceapa tocata
    • 1 ardei gras mic, taiat bucatele
    • 100 rg cozi de telina tocate (apio)
    • 4 catei de usturoi tocati
    • 1 curie rosii cuburi in bulion
    • 1 curie bame in bulion
    • 400 ml supa de vita
    • 300 gr boabe de portum din conserva
    • 1 foaie de dafin
    • 1/2 lingurita cimbru uscat
    • sare
    • piper macinat
    • boia iute

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

  1. Spalati pestele, uscati-l cu servete absorbante apoi taiati-l bucatele de 3 cm. Incingeti uleiul intr-o cratita cu fund gros, apoi adaugati ceapa, ardeul gras, telina si foaia de dafin si prajiti-le la foc mediu circa 5 minute, amestecand mereu. Adaugati usturoil si mai lasati 1 minut, apoi turnati rosiile, bamele, supa, porumbul, cimbru, sare, piper si boia iute, dupa gust.
  2. Lasati sa clocoteasca, apoi puneti capacul si lasati sa fiarba incet. Dupa 20 de minute, puneti bucatile de peste, amestecati putin si lasati sa mai fiarba 5 minute, dupa care opriti focul si puteti servi.

Recomandari

Mancaruri