- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gumbo cu peste este o tocana sau un fel de ciorba groasa, care se prepara cu orice fel de peste cu carne ferma sau cu crustacee.
Ingrediente
- 500 gr somn
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei gras mic, taiat bucatele
- 100 rg cozi de telina tocate (apio)
- 4 catei de usturoi tocati
- 1 curie rosii cuburi in bulion
- 1 curie bame in bulion
- 400 ml supa de vita
- 300 gr boabe de portum din conserva
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- sare
- piper macinat
- boia iute
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
- Spalati pestele, uscati-l cu servete absorbante apoi taiati-l bucatele de 3 cm. Incingeti uleiul intr-o cratita cu fund gros, apoi adaugati ceapa, ardeul gras, telina si foaia de dafin si prajiti-le la foc mediu circa 5 minute, amestecand mereu. Adaugati usturoil si mai lasati 1 minut, apoi turnati rosiile, bamele, supa, porumbul, cimbru, sare, piper si boia iute, dupa gust.
- Lasati sa clocoteasca, apoi puneti capacul si lasati sa fiarba incet. Dupa 20 de minute, puneti bucatile de peste, amestecati putin si lasati sa mai fiarba 5 minute, dupa care opriti focul si puteti servi.