- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O gustare delicioasa cu ciuperci la gust si ispititoare la aspect este tot ce aveti nevoie in zilele cand nu aveti chef sa stati prea mult in fata aragazului.
Ingrediente
- 6 linguri parmezan ras
- 3-4 ciuperci
- 6 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 8 oua
- 80 gr unt
- 1/2 piept de pui fiert
- 5 linguri smantana
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se freaca energic untul cu o lingura de lemn, apoi se adauga, pe rand, galbenusurile de ou, frecand continuu dupa fiecare, pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui taiate marunt sau tocate.
- Separat, se amesteca parmezanul ras, smantana, o lingura de pesmet, patrunjelul tocat fin si faina, adaugata treptat, apoi se amesteca cele doua compozitii. Compozitia rezultata se potriveste de sare, dupa gust.
- La sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile de ou batute spuma tare.Se amesteca usor cu miscari de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu restul de pesmet. Se coace aproximativ 40-45 de minute, la foc potrivit, fara a deschide cuptorul in primele 30 de minute.
- Cand se scoate din cuptor, se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi se portioneaza si se serveste.