- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Hamsiile siciliene trebuie sa le incercati ori de cate ori aveti ocazia pentru ca sunt delicioase si foarte bune.
Ingrediente
- 750 gr hamsii mari sau ansoa proaspete
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lamaie, taiata felii subtiri
- 2 linguri masline verzi feliate
- 3 linguri seminte de pin
- 6 linguri vin alb sec
- 4 linguri pesmet
- zeama ed la 1 portocala
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-5 portii
- Curatati pestisorii de intestine, taiati-le capul, crestati-i pe burta ca sa-i puteti aplatiza, apoi scoateti-le cu grija coloana vertebrala. Ungeti cu jumatate din uleiul de masline o tava rotunda, asezati un strat de pesti cu cozile spre centrul tavii, precum spitele rotilor.
- Presarati sare si piper, acoperiti cu rondele subtiri de lamaie, apoi presarati jumatate din maslinele tocate si semintele de pin si stropiti cu putin ulei de malsine. Acoperiti cu al doilea strat de pestisori si cu restul de masline si seminte de pin. Pudrati cu sare si piper, stropiti cu vin, presarati pesmetul si picurati uleiul ramas.
- Coaceti mancarea 15 minute, scoateti din cuptor, stropiti cu zeama de portocala si bagati iarasi la cuptor inca 15 minute.
- Scoateti mancarea din cuptor, lasati sa se racoreasca, apoi puteti servi.