- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Telina cu masline este reteta preferata a gurmanzilor in zilele de post. Este o reteta rapida si deliciioasa dar care este plina de vitamine.
Ingrediente
- 3 teline
- 200 ml sos de rosii
- 4 linguri ulei
- 12 masline
- 4 linguri vin alb
- 1 lingura zahar ars
Instructiuni de preparare
- Se curata telina, se spala si se taie feliute nu prea subtiri. Se pune uleiul in cratita, pe foc mic, si cand s-a incalzit, se pune telina, se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie pana incepe sa se rumeneasca.
- Se adauga maslinele, sosul de rosii, zaharul ars si stins cu 4 linguri de apa, putina sare si vinul. Se lasa sa fiarba dar sa nu scada prea tare, pentru ca sosul se mai ingroasa cand se raceste.