Telina cu masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Telina cu masline este reteta preferata a gurmanzilor in zilele de post. Este o reteta rapida si deliciioasa dar care este plina de vitamine.

Ingrediente

    • 3 teline
    • 200 ml sos de rosii
    • 4 linguri ulei
    • 12 masline
    • 4 linguri vin alb
    • 1 lingura zahar ars

Instructiuni de preparare

  1. Se curata telina, se spala si se taie feliute nu prea subtiri. Se pune uleiul in cratita, pe foc mic, si cand s-a incalzit, se pune telina, se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie pana incepe sa se rumeneasca.
  2. Se adauga maslinele, sosul de rosii, zaharul ars si stins cu 4 linguri de apa, putina sare si vinul. Se lasa sa fiarba dar sa nu scada prea tare, pentru ca sosul se mai ingroasa cand se raceste.

Recomandari

Mancaruri