- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Telina cu sos de zahar ars este un preparat foarte gustos si aromat. Dulceata zaharului ars face ca sosul a fie un deliciu culinar de mare clasa.
Ingrediente
- 3 teline
- 1 lingura zahar
- 4 linguri vin alb
- 4 linguri ulei
- 100 gr pasta de tomate
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata si se spala telina, apoi se taie felii mai grosute. Se pune uleiul intr-o cratita, pe foc, si cand s-a infierbantat, se pun feliile de telina, pe foc mic, acoperite cu un capac.
- Se lasa sa se inmoaie bine telina, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna zaharul ars stins cu jumatate de pahar de apa si 100 gr pasta de tomate. Se adauga sare, se adauga vinul si se introduce la cuptor sa fiarba. Nu se scade prea mult deoarece sosul este delicios.