- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Telina moldoveneasca este o mancare foarte gustoasa si plina de vitamine, avand in acelsi timp marele avantaj ca se prepara foarte repede.
Ingrediente
- 2 teline
- patrunjel verde
- 1 1/2 lingura faina
- 150 gr branza rasa
- 50 gr unt
- sos alb
- 300 ml lapte proaspat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata telina, se spala si se taie felii, apoi fiecare felie se taie in doua. Se pune untul in cratita pe foc si cand s-a infierbantat se pune telina, se amesteca cu untul si se acopera cu un capac, iar din cand in cand se mai amesteca ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Se lasa sa se inmoaie bine, cu focul mic, pana se rumeneste.
- Se ia cratita de pe foc, se asaza telina pe o farfurie mare si se toarna deasupra sosul alb, in care s-a amestecat branza rasa. Se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt si se serveste.