Lin cu sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Linul cu sos de rosii este un preparat pescaresc satios si foarte aromat.

Ingrediente

    • 1 lin mare, curatat de intestine si de cap
    • 1 ceapa
    • 2 morcovi
    • 500 ml apa
    • 500 ml vin alb
    • 150 ml ulei
    • 500 ml suc de rosii
    • 4-5 cartofi mari
    • sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Pregatiti sosul in care va fierbe pestele: curatati morcovii si ceapa.Spalati si puneti sa fiarba cu apa cat sa le acopere. Dupa 15 minute  adaugati vinul, sosul de rosii, sare si piper boabe. Lasati sa dea in clocot 2-3 mute, faceti focul mic si puneti linul sa fiarba in cratita. Folositi o cratita mai larga pentru ca pestele sa nu se rupa.
  2. Fierbeti pestele 20 minute, apoi, manevrand cu atentie, scoateti pe platou putin adancit.
  3. Treceti prin sita sosul in care a fiert si lasati-l deoparte. Spalati cartofii cu un burete aspru, puneti leguma la fiert cu apa calda. Fierbeti jumatate de ora, curatati de coaja cat sunt calzi, taiati cartofii felii mari si puneti-i pe platou langa peste.
    Retete cu peste
  4. Serviti pestele feliat langa cartofi fierti. Acoperiti cu sosul de rosii, langa putina paine prajita si vin alb.

Recomandari

Mancaruri