- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sunt multe variante de calamar umplut in functie de zona din care provine. Acest preparat isi are originea in insorita Italie unde fructele de mare sunt comune, fiind nu o delicatesa ci un stil de viata sanatos.
Ingrediente
- 4 buc calamari mari
- patrunjel verde
- usturoi
- pesmet
- ulei
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se iau bucatile de calamar si se spala apoi se taie tentaculele care se curata foarte bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
- Cat timp tentaculele se scurg se prepara umplutura. Se toaca marunt tentaculele mai mici si se amesteca cu putin patrunjel verde tocat fin, se adauga apoi pesmetul, usturoiul pisat, putin ulei de masline, condimentand,dupa gust cu sare si piper. Se amesteca bine compozitia cu care apoi se vor umple tentaculele mai mari, inchinzand la capat cu o scobitoare.
- Calamarul umplut se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline si se baga in cuptorul incins unde coace timp de 30 de minute, adaugand in momentul servirii cateva picaturi de ulei de masline si catve felii de lamaie.