Chefal cu sofran

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chefalul este tipul de peste care te face sa te indragostesti de el.Combinatia de chefal cu sofran ofera o aroma inconfundabile si delicioasa, facand chefalul cu sofran sa fie in topul preferintelor dvs.

Ingrediente

    • 600 gr chefal
    • 200 ml vin alb
    • ulei de masline extra virgin
    • 2 linguri pasta de tomate
    • seminte de fenicul
    • usturoi
    • 2 foi de dafin
    • sofran
    • lamaie
    • sare ÅŸi piper

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se spala si se asza apoi intr-o tigaie adanca si suficient de mare. Se presara pestele  cu ulei de masline, felii de usturoi si frunze de dafin si se condimenteaza, dupa gust cu sare si piper macinat. Se stropeste totul cu pasta de tomate diluata in vinul alb,apoi se adauga seminte de fenicul si un pic de sofran diluat în apa.
  2. Se pune tigaia pe foc, si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, la foc mediu, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
  3. Chefalul se serveste rece insotit de sos si de multe felii de lamaie.

Recomandari

Mancaruri