- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Codul la cuptor,desi suna complicat reteta este foarte simpla si ce este si mai interesant etse ca codul etse genul de peste care se mananca rece, deoarece atunci se accentueaza gustul lui delicat.
Ingrediente
- 1 kg cod
- ulei de masline
- 1ceapă
- 3 catei de usturoi
- patrunjel verde
- 600 gr rosii
- 200 ml vin alb
- sare ÅŸi piper
Instructiuni de preparare
- Se ia o tava incapatoare unsa cu putin ulei si se pune pe pundul ei un amestec facut din ceapa curatata si taiata solzi, usturoiul taiat feliute si patrunjel verde tocat si rosiile date pe razatoare.
- Pestele se curata, se spala sub jet de apa rece si se usuca cu servete absorbante, apoi se pune in tava peste amestecul preparat. Se stropeste pestele cu ulei de masline, sare si piper si se adauga vinul diluat cu apa cat sa ajunga la nivelul pestelui.
- Tava se baga in cuptor pentru 40 de minute, avand grija ca in cazul in care nivelul sosului scade sa se mai adauge apa calda.Cand pestele este gata se serveste decorat cu felii de lamaie.