- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lintea cu carne de porc este un preparat marocan, pe care il puteti prepara indiferent de ocazie, deoarece aroma este unica.
Ingrediente
- 400 gr linte verde
- 600 gr pulpa de porc
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei
- 1 morcov
- 1 felie de telina
- 2 catei de usturoi
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea bucatele si se rumeneste usor pe toate partile in ulei. cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga legumele curatate si taiate cubulete, ceapa si usturoiul, tocate marunt. Se adauga 4 linguri de apa, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit, amestecand din cand in cand si mai adaugand apa daca este evoie, pana cand carnea si legumele sunt patrunse.
- Se adauag lintea inmuiata si fiarta separat, foile de dafin, patrunjelul tocat fin, sare si piper, dupa gust. Se mai lasa sa dea in cateva clocote dupa care se opreste focul, se lasa cateva minute sa se aromatizeze, apoi se poate servi.