- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Macroul cu samfaina este o mancare nu doar buna, dar foarte gustoasa si apetisanta.
Ingrediente
- 6 fileuri mari de macrou
- 2 linguri ulei de masline
- 300 gr ceapa tocata mare
- 500 gr vinete cu coaja, taiate cubulete
- 250 gr zucchini taiati cubulete
- 3 linguri ardei gras, taiat cubulete
- 7 catei de usturoi, tocati
- 700 gr rosii decojite, tocate
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1/2 lingura cimbru
- 1/2 lingura boia dulce
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
- Caliti ceapa 10 minute in ulei incins, pana se inmoaie, ametsecand din cand in cand. cand ceapa devine transparena adaugati vinetele, zucchini, ardeii, boiaua si usturoiul. amestecati si lasati sa se prajeasca impreuna inca 5 minute. adaugati in tigaie cimbrul, rosiile si patrunjelul tocat. acoperiti vasul cu capac si lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic.
- Pudrati pestele cu sare si piper macinat. Adaugati bucatile de peste in tigaie, apoi bagati vasul la cuptor si lasati sa fiarba 10 minute.
- Cand pestele este fiert, scoateti vasul din cuptor, lasati cateva minute sa se racoreasca, apoi puteti servi.