Mamaliga cu carnati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga cu carnati este un preparat usor de preparat si foaret gustos, pe care il puteti servi atat cald cat si rece, la felul principal sau la gustare.

Ingrediente

    • 400 gr carnati proaspeti de porc
    • 100 gr cascaval
    • 400 gr malai
    • 100 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se face o mamaliga de consistenta potrivita, nici prea tare, nici moale, apoi se lasa putin la racit.
  2. Se unge o cratita cu unt, dupa care se ia cu lingura mamaliga si se intinde intr-un strat uniform, de vreo 2 cm grosime. Se unge din nou cu unt, iar deasupra se pun bucatele de carnat prajit, lungi cam de 4 cm. Peste acestea, se mai intinde un strat de mamaliga, iarasi unt si bucatele de carnat, acoperindu-se cu un al treilea strat de mamaliga.
  3. Totul se presara cu cascaval ras si se da la cuptor, timp de vreo 20 de minute, la foc potrivit. Se serveste calda, cu castraveti murati.

Recomandari

Mancaruri