- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de andive cu legume este o mancare pe cat de pompos suna pe atat este de sanatoasa. Servita la orice ora mancarea de andive cu legume este satioasa si scazuta in calorii.
Ingrediente
- 500 gr andive
- 3 fire praz
- 500 ml lapte proaspat
- 1 lingurita zahar
- 3 cartofi
- 2 linguri smantana
- unt
- cimbru
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata andivele de frunzele vestede si se taie rondele subtiri. Se curata prazul de prima foaie ( se foloseste numai partea alba de la praz), apoi se taie rondele foarte subtiri si se pun inpreuna cu rondelele de andive intr-o cratita cu o lingura de unt sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor.
- Se adauga rondele de cartofi, sare, cimbru, putin piper, zaharul si laptele clocotit. Se lasa sa fiarba descoperit, pe foc mic. Nu trebuie sa fiarba in clocote mari.
- Cand legumele sunt fierte si laptele a scazut, se toarna smantana si se servesc.
- Se pot fierbe si la cuptor. Daca se pune mai mult lapte se poate servi si ca supa.