- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de cartofi cu salata asortata trebuie sa o incercati fie in zilele calde de vara cand o puteti servi rece fie in zilele de post.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 2 cepe mici
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1/2 ardei iute-optional
- bulion
- sare
- marar si patrunjel tocate
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata cartofii si se spala, apoi se taie cuburi potrivit de mari si se lasa in apa rece ca sa piarda amidonul.
- Se curata ceapa, morcovul si ardeiul si se taie julien (in forma de pestisori). Se spala in apa rece, se scurg si se fierb 5 minute acoperit . Se pun cartofii peste zarzavatul inmuiat, se acopera cu apa, se pune bulionul desfacut in apa rece, apoi se adauga sarea necesara si piper boabe.
- Se fierbe mancarea la foc potrivit 30-35 minute. Cand se stinge focul, se adauga verdeata tocata deasupra si se lasa cratita deoparte cel putin 15 minute. Se serveste mancarea calda, cu paine proaspata si salata de sezon.
-
Salata asortata: se obtine din legume murate taiate felii, amestecate bine si presarate cu marar tocat sau din: salata verde, rosii felii, ceapa, gogosar crud, sau din frunze de papadie, ceapa verde, frunze de bob, toate spalate si taiate fasii si stropite cu zeama de lamaie.