Mancare de cartofi cu salata asortata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de cartofi cu salata asortata trebuie sa o incercati fie in zilele calde de vara cand o puteti servi rece fie in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 2 cepe mici
    • 1 ardei gras
    • 1 morcov
    • 1/2 ardei iute-optional
    • bulion
    • sare
    • marar si patrunjel tocate
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata cartofii si se spala, apoi se taie cuburi potrivit de mari si se lasa in apa rece ca sa piarda amidonul.
  2. Se curata ceapa, morcovul si ardeiul si se taie julien (in forma de pestisori). Se spala in apa rece, se scurg si se fierb 5 minute acoperit . Se pun cartofii peste zarzavatul inmuiat, se acopera cu apa, se pune bulionul desfacut in apa rece, apoi se adauga sarea necesara si piper boabe.
  3. Se fierbe mancarea la foc potrivit 30-35 minute. Cand se stinge focul, se adauga verdeata tocata deasupra si se lasa cratita deoparte cel putin 15 minute. Se serveste mancarea calda, cu paine proaspata si salata de sezon.
  4. Salata asortata: se obtine din legume murate taiate felii, amestecate bine si presarate cu marar tocat sau din: salata verde, rosii felii, ceapa, gogosar crud, sau din frunze de papadie, ceapa verde, frunze de bob, toate spalate si taiate fasii si stropite cu zeama de lamaie.

Recomandari

Mancaruri