Mancare de conopida cu sofran

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de conopida cu sofran este o mancare asiatica foarte aromata, iar daca dorriti pentru un gust usor picant puteti adauga un ardei iute rosu.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • 1 ardei gras sau kapia
    • patrunjel verde
    • 1 ceapa
    • 1/2 lingurita sofran
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Desfa conopida in buchetele mci, spala-le in apa rece apoi opareste-le in apa clocotita cu sare.
  2. Separat, taie marunt ceapa si inabus-o in ulei. Adauga buchetelele de conopida, presara putina sare si toarna putina apa calda, si lasa sa fiarba totul la foc mic.
  3. Cand conopida este aproape fiarta, adauga ardeiul taiat in fasii si presara sofranul. Lasa sa mai dea in cateva clocote, opreste focul si aromatizeaza mancarea cu patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Mancaruri