- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de conopida cu sofran este o mancare asiatica foarte aromata, iar daca dorriti pentru un gust usor picant puteti adauga un ardei iute rosu.
Ingrediente
- 1 conopida
- 1 ardei gras sau kapia
- patrunjel verde
- 1 ceapa
- 1/2 lingurita sofran
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Desfa conopida in buchetele mci, spala-le in apa rece apoi opareste-le in apa clocotita cu sare.
- Separat, taie marunt ceapa si inabus-o in ulei. Adauga buchetelele de conopida, presara putina sare si toarna putina apa calda, si lasa sa fiarba totul la foc mic.
- Cand conopida este aproape fiarta, adauga ardeiul taiat in fasii si presara sofranul. Lasa sa mai dea in cateva clocote, opreste focul si aromatizeaza mancarea cu patrunjel verde tocat fin.