- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de fasole verde este un preparat delicios de post pe acre il puteti prepara folosind si fasole congelata sau la conserva.
Ingrediente
- 1 kg fasole verde lata
- 500 gr rosii cherry
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- busuioc verde
- boia iute
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata fasolea de ate si opareaste-o in apa clocotita cu sare. Scoate-o si las-o in strecuratoare sa se raceasca.
- Toaca ceapa marunt, apoi caleste-o in ulei, cu putina sare. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga bulionul, 150 ml apa si o lingurita cu bioa iute. Lasa un minut pe foc amestecand ca sa nu se lipeasca.
- Adauga acum rosiile cherry taiate in jumatati si fasolea pastai oparita, adaugand si o cana cu apa.
- Lasa sa dea in clocot amestecand usor ca sa nu se rupa fasolea. Adauga ustuoiul pisat, sare daca mai este nevoie si mai lasa pe foc 5-10 minute, apoi opreste focul si las-o sa se racoreasca cateva minute inainte de a servi.