Mancare de fasole verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de fasole verde este un preparat delicios de post pe acre il puteti prepara folosind si fasole congelata sau la conserva.

Ingrediente

    • 1 kg fasole verde lata
    • 500 gr rosii cherry
    • 5 catei de usturoi
    • 1 ceapa
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri bulion
    • busuioc verde
    • boia iute
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata fasolea de ate si opareaste-o in apa clocotita cu sare. Scoate-o si las-o in strecuratoare sa se raceasca.
  2. Toaca ceapa marunt, apoi caleste-o in ulei, cu putina sare. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga bulionul, 150 ml apa si o lingurita cu bioa iute. Lasa un minut pe foc amestecand ca sa nu se lipeasca.
  3. Adauga acum rosiile cherry taiate in jumatati si fasolea pastai oparita, adaugand si o cana cu apa.
  4. Lasa sa dea in clocot amestecand usor ca sa nu se rupa fasolea. Adauga ustuoiul pisat, sare daca mai este nevoie si mai lasa pe foc 5-10 minute, apoi opreste focul si las-o sa se racoreasca cateva minute inainte de a servi.

Recomandari

Mancaruri