- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de vacuta cu prune trebuie sa o incercati pentru ca nu este doar apetisanta, dar se prepara usor si este pe placul tuturor.
Ingrediente
- 800 gr carne de vita
- 50 gr faina
- 40 gr zahar
- 125 ml ulei
- 500 gr prune uscate
- 25 gr pasta de tomate
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie carne de vita in bucati, se pudreaza cu sare, se rumeneste in putin ulei, apoi se transfera in alta cratita cu putina apa. Se puna cratita pe foc,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 2 ore, la foc moderat.
- In tigaia in care s-a prajit carnea, se face un sos din pasta de tomate si faina desfacuta in putina apa. Se lasa sa fiarba 15 minute, apoi se strecoara sosul in oala cu carnea de vita.
- Prunele uscate se tin cateva ore in apa, apoi se adauga si ele in cratita cu carne. Se caramelizeaza putin zaharul, se stinge cu putina apa, apoi se toarna in cratita cu carne si prune si se mai lasa sa fiarba impreuna inca 10-15 minute.