- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza calita pe pat de costita este un preparat romanesc, care in fiecare zona a tarii se prepara in mod diferit. Noi va oferim reteta cea mai rapida si gustoasa.
Ingrediente
- 1 varza mare
- 10 boabe de piper negru
- 200 ml bors
- 300 gr costita
- 3 boabe de ienibahar
- 1 lingura seminte de marar
- 2 linguri untura/ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Toaca varza fideluta, freac-o cu sare apoi las-o 15 minute. Pune untura intr-o cratita mare si asaza varza deasupra.Lasa la foc potrivit pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand.
- Adauga piperul, ienibaharul, semintele de marar si amesteca. Tine varza pe foc, amestecand in cand in cand.
- Intre timp, prajeste putin costita, feliata subtire. Cand varza este aproape facuta, pune fasiil;e de costita int-o tava, toarna varza peste, adauga crasimea in care s-a prajit costita, toarna borsul si baga tava in cuptor pentru 20-25 de minute.
- Varza calita pe pat de costita se serveste fierbinte, cu smantana, mamaliga si ardei iute murat.