Pastrav cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de pastravi cu migdale este o reteta sofisticata, eleganta si apetisanta care in acelasi timp are grija si de sanatatea dumneavoastra.Pastravul cu migdale poate o solutie pentru zilele de dezlegare la peste din post.

Ingrediente

    • 4 pastravi
    • 100 gr unt
    • 100 gr migdale feliate
    • 1 lingurita de mustar
    • 3 linguri ulei
    • 100 ml vin alb sec
    • 5 linguri zeama de lamaie
    • 2 linguri faina
    • 1 lingurita piper negru macinat
    • sare
    • 1 lingura marar uscat

Instructiuni de preparare

  1. Cureti pastravii de intestine, le tai aripioarele, ii speli si ii tamponezi cat mai bine cu prosoape absorbante,dupa care ii presari cu sare.
  2. Separat, amesteci faina, piperul macinat, mararul uscat si mustarul intr-un castron. Tavalesti pastravii prin acest amestec, apoi, cu ajutorul unei pensule, ii umezesti generos cu zeama de lamaie, dupa care ii treci din nou prin amestecul picant de  faina si-i prajesti in ulei incins.T rebuie sa aveti grija ca pestii sa nu se rupa. Cand sunt prajiti ii scoateti pe prosoape absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
  3. Topesti untul intr-o tigaie, adaugi migdalele si le rumenesti repede pana devin aurii, apoi le scoti pe prosoape absorbante. In grasimea ramasa,adaugi zeama de lamaie ramasa si vinul alb. Lasi sa fiarba pana se ingroasa putin, apoi adaugi migdalele si iei vasul de pe foc.
  4. Asezi pastravii pe un platou cald si torni peste ei sosul de migdale. Ii servesti imediat cu cartofi natur, preparati la cuptor si presarati cu marar tocat.

Recomandari

Mancaruri