- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnea de vita cu legume este cea mai buna reteta daca doriti ceva cu continut scazut de calorii dar care sa va ofere in acelasi timp si o senzatie de satietate.
Ingrediente
- 400 gr carne de vita (pulpa)
- 1 ceapa
- 1 dovlecel
- 1/2 ardei gras
- 3 catei de usturoi
- 4 rosii in bulion
- 1 rosie proaspata
- 300 gr tagliatele verzi ( cu spanac)
- 40 gr unt
- 2 linguri ulei
- busuioc uscat
- cimbru
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se fierb pastele al dente in apa cu sare, apoi se scurg bine de apa.
- Carnea de vita se taie bucati potrivite si se prajesc in ulei bine incins, pe toate partile,apoi se scot pe o farfurie. In grasimea ramasa, se caleste ceapa tocata marunt, adaugand treptat ardeiul gras curatat si taiat cubulete si dovlecelul feliat. Se lasa sa se caleasca totul pentru 15 minute, adaugand daca e nevoie o cana cu apa.
- Cand toate legumele s-au inmuiat se adauga carnea de vita,rosiile in bulion taiate bucati mici, se condimenteaza, dupa gust, cu usturoiul zdrobit,busuioc, cimbru, sare si piper. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute, apoi se transfera totul pe un platou.
- Se servesc cu tagliatelele trase in unt incins, fierbinti.