Mazare cu oua intregi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de mazare cu oua intregi este poate cea mai potrivita in zilele de vara cand doriti sa mancati ceva usor dar in acelasi timp doriti sa fie si sanatos. Se prepara usor si se poate servi alaturi de o salata de cruditati.

Ingrediente

    • 800 gr mazare din conserva
    • 1 ceapa
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 3 linguri ulei
    • 4 oua
    • marar verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cureti ceapa, o speli, apoi o toci marunt si o calesti in ulei incins.
  2. Intre timp, desfaci conserva de mazare, o  rastorni intr-un castron si o clatesti cu apa rece de 2-3 ori, apoi o lasi sa se scurga intr-o sita.
  3. Dupa ce ceapa  s-a calit, adaugi pasta de tomate dizolvata in putina apa, si o lasi sa dea in cateva clocote, apoi adaugi mazarea, o cana de apa si potrivesti gustul de sare.
  4. Cand mazarea este fiarta, spargi cele 4 oua deasupra, unul langa altul si mai lasi sa fiarba putin ca sa se faca si ouale.
  5. Cu o lingura iei zeama si pui peste oua pana se albesc, fara a mesteca in mancare.
  6. Mazarea si oul le pui pe o farfurie cu ajutorul unei palete si torni peste o ploaie de marar proaspat.

Recomandari

Mancaruri