Midii cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Midiile cu orez trebuie sa le incercati si dvs. Combinatia dintre vin, midii si sofran face din acest preparat unul special.

Ingrediente

    • 1 kg midii
    • 1 leg patrunjel verde
    • 500 ml vin alb
    • 150 gr orez
    • cimbru
    • piper
    • sare
    • sofran
    • 80 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb midiile cu vinul alb, putina sare si apa cat sa le acopere, pe foc, pana se deschid bine, apoi se ia vasul de pe foc deoarece midiile nu trebuiesc fierte prea mult.
  2. Se scot midiile din vin, se desprinde carnea si se pune intr-un castron. In vin se pune unt, patrunjel verde si putin sofran,  se lasa sa mai fiarba 5 minute, apoi se toarna peste carnea de midii.
  3. Se fierbe orezul si cand este fiert bine se amesteca cu midiile, putina sare si patrunjel verde tocat marunt, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri