Midii cu sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand doriti un preparat delicios si in acelasi timp usor de preparat midiile cu sos alb sunt solutia ideala.

Ingrediente

    • 1 kg midii
    • 1 ou
    • 1 lingura faina
    • 1 lingura cascaval ras
    • 1 leg patrunjel verde
    • sare
    • 100 ml lapte
    • 25 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb midiile in vin impreuna cu arpagicul, usturoiul tocat, putina sare, piper si  cimbru.Cand cochiile midiilor s-au deschis,se scot midiile si se in la cald.
  2. Se prepara un sos alb din 25 gr unt si o lingura de faina, dubtiat cu zeama din acre au fiert midiile si cu lapte.
  3. Se adauga galbenusul de ou, sare, se amesteca bine si cu o lingura de cascaval ras marunt. Midiile se servesc cu sosul alb proaspat preparat si cu patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Mancaruri