- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand doriti un preparat delicios si in acelasi timp usor de preparat midiile cu sos alb sunt solutia ideala.
Ingrediente
- 1 kg midii
- 1 ou
- 1 lingura faina
- 1 lingura cascaval ras
- 1 leg patrunjel verde
- sare
- 100 ml lapte
- 25 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se fierb midiile in vin impreuna cu arpagicul, usturoiul tocat, putina sare, piper si cimbru.Cand cochiile midiilor s-au deschis,se scot midiile si se in la cald.
- Se prepara un sos alb din 25 gr unt si o lingura de faina, dubtiat cu zeama din acre au fiert midiile si cu lapte.
- Se adauga galbenusul de ou, sare, se amesteca bine si cu o lingura de cascaval ras marunt. Midiile se servesc cu sosul alb proaspat preparat si cu patrunjel verde tocat marunt.