- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de conopida este un preparat cu o aroma speciala si gustoasa, fiind in acelasi timp foarte gustoasa rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 conopida
- 2 rosii
- 300 gr carne tocata
- 2 cepe
- 1 ou
- condimente
- sare
- 4 linguri cu ulei
- 175 ml supa de carne sau de zarzavat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti conopida, o desfaci buchetele, o speli si o fierbi in apa calda 10 minute. Scurgi leguma si o asezi intr-o forma de sticla unsa cu ulei (doar jumatate din cantitate).
- Calesti carnea cu ceapa tocata fin in ulei incalzit, stingi cand amestecul nu mai are sos. Condimentezi si sarezi, adaugi oul si omogenizezi.
- Asezi carnea peste stratul de conopida, acoperi cu felii de rosie decojita, termini musacaua cu un strat de conopida. Pui supa sau apa calda si o bagi la cuptor pentru 30 de minute.
- Servesti musacaua calda, taiata felii groase, cu paine proaspata si vin alb sec.