Musaca de conopida

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de conopida este un preparat cu o aroma speciala si gustoasa, fiind in acelasi timp foarte gustoasa rece in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • 2 rosii
    • 300 gr carne tocata
    • 2 cepe
    • 1 ou
    • condimente
    • sare
    • 4 linguri cu ulei
    • 175 ml supa de carne sau de zarzavat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti conopida, o desfaci buchetele, o speli si o fierbi in apa calda 10 minute. Scurgi leguma si o asezi intr-o forma de sticla unsa cu ulei (doar jumatate din cantitate).
  2. Calesti carnea cu ceapa tocata fin in ulei incalzit, stingi cand amestecul nu mai are sos. Condimentezi si sarezi, adaugi oul si omogenizezi.
  3. Asezi carnea peste stratul de conopida, acoperi cu felii de rosie decojita, termini musacaua cu un strat de conopida. Pui  supa sau apa calda si o bagi la cuptor pentru 30 de minute.
  4. Servesti musacaua calda, taiata felii groase, cu paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri