- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de telina cu carne de vita este un preparat delicios care se poate consuma atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 3 buc telina
- 500 gr carne de vita
- 1 ou
- 75 gr unt
- 2 cepe mari
- ulei pentru prajit
- 1 felie de paine
- piper macinat
- sare
PENTRU SOS:
- 125 gr pasta de tomate
- 50 gr unt
- 100 gr cascaval
- 1 1/2 lingura faina
- 200 ml lapte
- cateva rosii mici pentru pus deasupra
Instructiuni de preparare
- Se da carnea prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine inmuiata si stoarsa bine. Ceapa se toaca si se amesteca cu carnea.
- Se pune untul intr-o cratita pe foc mic, si cand s-a incalzit se pune carnea, se amesteca cu untul si se acopera cu un capac, amestecand foarte des, pana scade zeama lasata de carne. Daca carnea a fost batrana, se mai toarna cate putina apa sa fiarba, apoi se lasa sa se rumeneasca usor.
- Se ia carnea de pe foc, se adauga sare, piper si cand s-a racit si pune oul si se amesteca.
- Telina se face in doua feluri: sau se taie fe;lii care se rumenesc in ulei, sau se fierbe intreaga si apoi se taie felii.
- Se asaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de felii de telina si un strat de carne apoi din nou felii de telina.
- Se prepara sosul alb astfel: se pun 50 gr de unt intr-o tigaie pe foc si cand s-a topit se pune faina, se amesteca bine in unt, apoi se toarna cate putin lapte, amestecand continuu bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand sosul s-a ingrosat, se ia de pe foc, se adauga cascavalul ras si se toarna peste teline, apoi se toarna pasta de tomate, se mai presara cascaval si din loc in loc se pune cate o rosie micuta. Se introduce vasul la cuptor pana se rumeneste compozitia, dupa care se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se serveste.