Musaca de varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de varza este o mancare pe care trebuie sa o incercati si dvs.

Ingrediente

    • 1 varza mare
    • 500 gr carne tocata in amestec (porc si vita)
    • 2 cepe
    • sare
    • piper macinat
    • 200 gr smantana
    • 150 ml ulei
    • 2 linguri cu pesmet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli varza, o cureti de frunzele palite, o desfaci foaie cu foaie pe care o oparesti 10 minute in apa care clocoteste. Miezul de varza il pastrezi si-l toci marunt, il freci cu sare, apoi il speli cu apa rece., apoi il lasi sa se scurga in sita.
  2. Varza oparita o lasi la scurs, timp in care ungi cu 2 linguri cu ulei o forma de sticla sau inox, presari pesmet, asezi un strat de frunze intregi de varza si acoperi cu un strat subtire de carne calita cu ceapa in putin ulei, sarata si piperata.
  3. Asezi peste carne alt strat de foi de varza, imprastii miezul de varza tocat, acoperi cu smantana ramasa, pui restul de carne si adaugi o ceasca mare cu supa sau apa calda. Forma sta in cuptorul cald  45 de minute  la foc potrivit, dupa care racesti musacaua putin, o tai felii groase si o servesti calda, cu paine de casa si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri