- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de varza este o mancare pe care trebuie sa o incercati si dvs.
Ingrediente
- 1 varza mare
- 500 gr carne tocata in amestec (porc si vita)
- 2 cepe
- sare
- piper macinat
- 200 gr smantana
- 150 ml ulei
- 2 linguri cu pesmet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli varza, o cureti de frunzele palite, o desfaci foaie cu foaie pe care o oparesti 10 minute in apa care clocoteste. Miezul de varza il pastrezi si-l toci marunt, il freci cu sare, apoi il speli cu apa rece., apoi il lasi sa se scurga in sita.
- Varza oparita o lasi la scurs, timp in care ungi cu 2 linguri cu ulei o forma de sticla sau inox, presari pesmet, asezi un strat de frunze intregi de varza si acoperi cu un strat subtire de carne calita cu ceapa in putin ulei, sarata si piperata.
- Asezi peste carne alt strat de foi de varza, imprastii miezul de varza tocat, acoperi cu smantana ramasa, pui restul de carne si adaugi o ceasca mare cu supa sau apa calda. Forma sta in cuptorul cald 45 de minute la foc potrivit, dupa care racesti musacaua putin, o tai felii groase si o servesti calda, cu paine de casa si vin rosu.