Musaca de vinete- varianta 5

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de vinete este o mancare foarte buna si gustoasa, pe care o puteti servi atat rece cat si calda, atat la micul dejun cat si la masa de pranz.

Ingrediente

    • 3 vinete lungi
    • 4 cepe
    • 3 oua
    • 500 gr rosii
    • 8 ardei capia proasptei, congelati sau la borcan
    • 500 gr carne de porc
    • 3 linguri grasime
    • 2 legaturi patrunjel verde
    • piper macinat
    • 300 gr cascaval
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 100 gr smantana
    • 50 gr cascaval
    • 1 ou
    • 50 gr faina
    • 3 rosii feliate

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca carnea, se taie cepaa mrunt,iar cascavalul se da pe razatoare. Ardeii capia se coc, se curata si se taie in suvite, iar rosiile se oparesc si se decojesc. Se toaca verdeata, vinetele  se taie in felii, pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa 15-20 de minute, la scurs. Se prajesc usor feliile de vinete, apoi se scurg de surplusul de ulei.
  2. Se unge cu ulei un vas termorezistent mai adanc si se pun feliile de vinete, in lungime, ca o captuseala. Se caleste ceapa si se pune carnea tocata, apoi se inabusa impreuna, adaugand din cand in cand cate putina apa rece. Cand este gata, le lasi sa se raceasca putin, apoi se trece tot amestecul prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu 2 oua, 1 galbenus, verdeata tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare si piper, apoi compozitia se imparte in 3 parti.
  3. Se intinde peste randul de vinete un strat de carne, apoi se asaza feliile de rosii si se presara putina sare. Deasupra lor se pun 1/3 din suvitele de ardeii capia. Peste ele se presara jumatate din cascavalul ras, apoi urmeaza carnea tocata, rosiile, 1/3 din ardeii capia si cascavalul ramas.Se pune ultimul rand de carne peste cascaval, apoi ardeii capia si rosiile ramase. Cu feliile de vinete ramase se acopera straturile, asezand deasupra felii de rosii.
  4. Se baga vasul la cuptor pana incepe sa se coaca, moment in care se adauga sosul obtinut  din oul batut smantana si faina, presarat cu cascavalul ras.

Recomandari

Mancaruri