- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua moldoveneasca de cartofi este un preparat foarte bun si gustos, pe care il puteti servi cald sau rece, atat la micul dejun cat si la pranz.
Ingrediente
- 2 kg cartofi albi
- 1 kg carne tocata
- 1 ceapa mijlocie
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
- piper macinat
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei
- 2 linguri smantana
- 150 gr cascaval
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curta de coaja, apoi se fierb in apa cu sare, taiati in sferturi. Cand acestia s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc. Piureul obtinut se amesteca cu smantana, untul, sare, piper.
- Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul si se lasa sa se prajeasca pana cand carnea incepe sa se rumeneasca.
- Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure. Deasupre ultimului strat de cartofi se pune cascavalul ras si se da cuptor,la foc moderate pentru cam 15 minute sau pana cascavalul se rumeneste.
- Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.