- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muschiul de vita cu ciuperci este un preparat delicios, de exceptie, foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 1 kg muschi de vita
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- 150 gr ciuperci
- 100 gr unt
- 200 ml supa de oase
- 1 lingura faina
- 200 ml vin alb
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1 telina mica
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper , se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se rumeneste usor pe ambele parti.
- Separat se incinge untul in care se calesc legumele taiate potrivit , faina cu pasta de tomate si vinul alb. Se lasa la fiert 5 minute dupa care se strecoara si se toarna sosul obtinut peste muschi,adaugand ciupercile curatate,spalate si taiate lame.
- Se introduce muschiul in cuptorul incins si se lasa 30 - 35 de minute inainte de al scoate cu 5 minute adaugam vinul rosu.