- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca de nisetru ne demonstreaza ca pestele este delicios in orice combinatie. Reteta de zacusca de nisetru este ideala pentru cinele in familie sau cu prietenii.
Ingrediente
- 1 kg nisetru
- 1 morcov
- cateva capere
- 6 boabe de ienibahar
- 100 gr arpagic
- 100 ml vin alb
- sare
- 150 ml ulei
- 10 masline
- 2 foi de dafin
- 6 rosii
- 1 ceapa
- piper boabe
- faina
Instructiuni de preparare
- Se opareste pestele, se rad solzii, apoi se taie felii, se presara cu sare si se lasa sa se scurga. Se dau bucatile de peste prin faina si se prajesc in ulei incins.
- Se opresc rosiile, se curata de coaja apoi se trec prin sita. Se taie ceapa foarte subtire si se caleste in ulei, se adauga sosul de rosii, morcovul fiert inainte si taiat felii, condimentele si maslinele.
- Se opareste arpagicul curatat si se caleste in ulei. Se amesteca arpagicul calit cu sosul de rosii, se adauga bucatile de peste, vinul si se lasa sa fiarba descoperit. Cand este gata se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit se asaza pe o farfurie mare si se garniseste cu felii de lamaie.