- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca de salau ofera o combinatie delicioasa intre carnea de peste si legume. Gustul lor este incununat cu succes de aroma rafinata a vinului.
Ingrediente
- 500 gr salau
- 1 ceapa
- 100 gr masline
- 100 ml ulei
- 2 fooi de dafin
- 1 lamaie
- cateva capere
- 1 morcov
- 500 gr rosii
- 100 gr arpagic
- 200 ml vin alb
- 8 boabe de piper
- sare
- faina
Instructiuni de preparare
- Salaul curatat si spalat se taie bucati, care se sareaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei. Se toaca ceapa si se caleste in ulei, se toarna 1 cescuta de apa si se lasa sa fiarba.
- Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata de coaja, apoi se trec prin sita impreuna cu ceapa fiarta. Se pune sosul de rosii intr-o cratita sa fiarba cu maslinele si morcovul fiert, in prealabil , si taiat bucatele.
- Arpagicul curatat, fiert si calit in ulei, pe foc mare, se adauga in vasul cu legume, apoi se adauga vinul. Se lasa sa fiarba putin, apoi se adauga salaul prajit si se fierbe fara capac. Dupa ce a fiert salaul, se adauga sare, piper, 2 foi de dafin si felii de lamaie fara coaja si se lasa pe foc sa mai fiarba putin. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
- Se asaza salaul pe un platou si se garniseste cu legumele si condimentele fierte.