- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orezul brun cu legume este o mancare de post aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 200 gr orez integral
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 150 ml suc de rosii
- 1 ardei iute
- o lingurita de sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se spala orezul ?i se pune 1-2 ore la inmuiat, dupa care se pune la fiert Intr-o oala cu apa (de 3 ori mai multa apa decat volumul orezului). Cand apa a Inceput sa fiarba, se adauga sarea.
- Intre timp, se toaca marunt ceapa, ardeiul gras ?i cel iute, iar morcovii se dau pe razatoare. Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul de masline In care se rumenesc legumele la foc mediu, pentru doua minute, amestecand continuu.
- Se adauga sucul de rosii si piperul ?i se mai lasa inca doua minute. Apoi se amesteca orezul fiert cu legumele.