- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orezul cu carne de pui este o mancare satioasa, delicioasa si plina de vitamine, fiind la fel de buna atat rece cat si calda.
Ingrediente
- 200 gr orez
- 2 piepti de pui
- 1 ceapa
- piper negru macinat
- 3 morcovi
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune la fiert in apa rece cu sare pieptul de pui si morcovii intregi. Intre timp toaca ceapa marunt si pune-o la calit in doua linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga orezul si amesteca pe foc pana devine translucid, moment in care stinge cu zeama in care fierbe puiul cu morcovii.
- Cand carnea de pui a fiert scoate-o impreuna cu morcovii si lasa sa se racoreasca. Toarna peste orez doua cani de supa. Cat fierbe orezul, taie carnea in cubulete si morcovii in rondele. Cand a scazut apa de la orez, adauga carnea, piper si morcovii, amesteca si lasa sa fiarba acoperit pana cand se umfla orezul, apoi acopera cu capac, opreste focul si lasa cateva minute inainte de a servi.