- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orezul cu fructe de mare este un preparat de vara, foarte bun si sanatos.
Ingrediente
- 500 gr creveti decorticati
- 250 gr orez cu bobul lung
- 800 ml supa de legume
- 100 ml ulei de masline
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 75 minute
- Alegi orezul, il speli si il fierbi 15 minute in supa de legume, pana cand absoarbe toata supa.
- Cureti legumele, le speli si le tai cubulete. incingi intr-o cratita uleiul si calesti la foc potrivit legumele. Dupa 5-6 minute, pui crevetii curatati, opariti si scursi bine de apa.
- Calesti crevetii impreuna cu legumele 4-5 minute, apoi adaugi orezul fiert. Adaugi patrunjelul tocat marunt, potrivesti gustul de sare si piper si mai lasi la foc mic 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pentru a nu se lipi.