Orez cu fructe de mare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orezul cu fructe de mare este un preparat de vara, foarte bun si sanatos.

Ingrediente

    • 500 gr creveti decorticati
    • 250 gr orez cu bobul lung
    • 800 ml supa de legume
    • 100 ml ulei de masline
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 1/2 telina
    • 1 ardei gras
    • 1 dovlecel
    • 1 legatura patrunjel
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 75 minute

  1. Alegi orezul, il speli si il fierbi 15 minute in supa de legume, pana cand absoarbe toata supa.
  2. Cureti legumele, le speli si le tai cubulete. incingi intr-o cratita uleiul si calesti la foc potrivit legumele. Dupa 5-6 minute, pui crevetii curatati, opariti si scursi bine de apa.
  3. Calesti crevetii impreuna cu legumele 4-5 minute, apoi adaugi orezul fiert. Adaugi patrunjelul tocat marunt, potrivesti gustul de sare si piper si mai lasi la foc mic 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pentru a nu se lipi.

Recomandari

Mancaruri