Orez indian

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orezul basmati, specific Indiei, cu bobul lung si subtire se gateste de regula cu praf de nuscoara si unt, pentru o garnitura sau un fel principal delicios.Orezul indian desi pare complicat se prepara usor si destul de rapid.

Ingrediente

    • 150 gr mazare din conserva
    • 250 gr orez cu bocul lung
    • 4-5 frunze de menta
    • 1 varf de cutit de curry
    • 4 rosii cherry pentru decor
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala orezul in mai multe ape pana cand apa ramane complet limpede.
  2. Se pune uleiul la incins, apoi se adauga orezul si se caleste putin, pana devine sticlos. Se adauga apa astfel incat apa sa acopere orezul din cratita cu 2 degete.
  3. Se potriveste gustul de sare, se adauga putin piper si curry, apoi se lasa orezul sa fiarba la foc mic, acoperin gratita cu un capac.
  4. Cand orezul este aproape gata, fara sa fi scazut toata apa, se adauga mazarea si se mai lasa sa fiarba la foc mic inca 3 minute, clatinand putin cratita, sa se amestece, apoi se opreste focul.
  5. Se pune orezul in castronele si se serveste garnisit cu frunze de menta si felii de rosii cherry. Orezul indian se serveste pe post de garnitura sau ca fel principal insotit de salata verde.

Recomandari

Mancaruri