- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu vinete se pot consuma atat ca aperitiv cat si ca fel principal. Este o mancare delicioasa pe care o puteti consuma atat in zilele de post cat si in zilele cand tineti regim.
Ingrediente
- 6 rosii
- patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- 2 vinete mici, tinere
- 4 linguri sos de rosii
- 4 linguri ulei
- sare
- piper mecinat
Instructiuni de preparare
- Se curata vinetele de coaja din loc in loc si se taie felii, apoi feliile se taie cubulete. Rosiile se spala si se taie un capacel, unde este codita. Se scobesc rosiile, dar nu prea mult si miezul se pune la fiert, apoi se trece prin strecuratoare.
- Vinetele se pun cu ulei intr-o cratita pe foc, sa se inmoaie bine, pana incep sa se rumeneasca, impreuna cu usturoiul pisat. Se adauga sare, sosul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade bine sosul.
- Su compozitia obtinuta se umplu rosiile, care apoi se asaza in cratita, se presara patrunjel verde tocat fin, se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul fierbinte 15 minute.