Cartofi cu sunca si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu sunca si ciuperci este un preparat delicios pe care il puteti servi ca fel principal in zilele de weekend. Aroma lor speciala va face ca este preparat sa fie spacial.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 1 ceapa mare
    • 200 gr faina
    • 100 gr ciuperci
    • 150 gr cascaval
    • 2 oua
    • 1 catel de usturoi
    • 200 gr sunca
    • 70 gr unt
    • 1 lingura pasta de tomate
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja si se dau prin maisna de tocat, se amesteca cu 2 oua, 150 gr faina, sare si piper.
  2.  Se framanta bine pe o planseta si se da aluatului obtinut forma de sul, dar nu prea gros. Se taie felii care se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita. Dupa 5 minute de fierbere se scot cu lingura cu gauri si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste se toarna sosul preparat dinainte.
  3. Pentru prepararea sosului se toaca sunca, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se pune cu 30 gr unt intr-o cratita acoperita cu capac, pe foc mic. Se amesteca din cand in cand pana ceapa se rumeneste putin. Se adauga un catel de usturoi taiat feliute, pasta de tomate si se lasa sa fiarba pana scade bine.
  4. Ciupercile se pun cu 20 gr unt in alta cratita si se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ele, si se rumenesc frumos. Se amesteca ciupercile cu sosul si se toarna peste feliile fierte, se presara cascaval ras si se introduce vasul  la cuptor pentru 15 minute, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri