- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu orez este o mancare delicioasa de vara, ea fiind de asemenea si o delicioasa mancare de post.
Ingrediente
- 12 rosii
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 50 gr unt
- 300 gr orez
- patrunjel verde
- marar verde
- 200 gr sos de rosii
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se aleg 10 rosii proaspete, tari, potrivit de mari. Se raie rosiilor un capacel, unde a fost codita, se scobesc si se pun cu gura in jos sa se scurga.
- Se toaca marunt ceapa, ardeii grasi si 2 rosii si se pun toate intr-o oala cu unt fierbinte sa se caleasca impreuna, pe foc mic. Se adauga orezul, se amesteca bine, se mai toarna 2-3 linguri cu zeama de rosii si se mai lasa pe foc, amestecand sa se umfle orezul.
- Se adauga sare, piper, verdeata tocata si se ia compozitia de pe foc cu care se umplu apoi rosiile.
- Se asaza rosiile umplute intr-o cratita, se toarna sosul de rosii si un pahar de apa, sare, verdeata si se baga cratita la cuptor sa fiarba la foc mic.