- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pachetelele delicioase cu vinete sunt perfecte pentru o gustare lejera de vara.Pot fi servite la fel principal, ca garnitura sau de ca nu ca aperitiv, avand o aroma inconfundafila.
Ingrediente
- 2 vinete lunguiete subtiri
- zeama de la o lamaie
- 2 rosii
- 2 linguri ulei
- marar
- sare
- piper
PENTRU SOS:
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- frunze de busuioc
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Speli vinetele, le tai felii subtiri pe lungime, si le stropesti cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze.Fasiile trebuie sa aibe circa 15 cm lungime.
- Tai rosiile rondele, le condimentezi cu sare, piper si marar tocat fin.Asezi capetele a doua fasii de vinete incrucisate una peste alta, adaugi o felie de rosie, acopesi cu cealalta jumatate a fasiei, mai adaugi o felie de rosie, astfel ca la final sa para un pachetel, pe care il prinzi la capat cu o scobitoare.
- Cand toate pachetelele sunt gata le stropesti cu ulei, le condimentezi cu sare si le pui pe gratarul bine incins pana se rumenesc frumos pe toate partile.
- Pentru sos, decojesti rosiile, te tai cubulete, le amesteci cu ulei, usturoiul zdrobit, le condimentezi cu sare si piper dupa gust, si le aromatizezi cu frunze de busuioc tocate fin.
- In mometul servirii asezi pe un platou pachetelele si adaugi peste fiecare o lingurita de sos, si poti decora cu crengute de marar proaspat si felii de rosii.