- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papricasul cu galuste de faina este o mancare ungureasca satioasa si foarte aromata.
Ingrediente
- 300 gr carne de porc
- 300 gr carne de vitel
- 200 gr costita afumata
- 3-4 cepe
- 1 lingurita cu boia de ardei (dulce sau iute)
- sare
- piper boabe
PENTRU GALUSTE:
- 200 gr faina
- 1 ou
- 1 lingurita cu unt
- sare
- apa calda
- 150 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti ceapa, o tai in doua, o lasi in apa rece cateva minute, apoi o toci marunt si o calesti in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat usor, pui la prajit carnea taiata felii potrivit de groase pe care le intorci des ca sa nu se arda. Stingi amestecul cu apa calda pusa cate putina pana cand se prajeste carnea.
- Presari boia de ardei, sarezi, piperezi daca vrei, acoperi mancarea cu 1 cana cu apa calda. Fierbi acoperit ca sa scada sosul si carnea sa fie patrunsaa.
- Faci un aluat ca o smantana groasa din: faina, putina sare, 1 ou si 1 lingurita cu unt, pe care-l bati cu furculita 2-3 minute. Iei cu lingurita din aluat si pui galustele sa fiarba in apa fierbinte. Cand galustele se ridica deasupra apei, le treci in cratita cu carne.
- Acoperi vasul, adaugi apa daca galustele nu sunt acoperite cu sos, fierbi la foc mic 15 minute. Servesti mancarea fierbinte cu paine proaspata si vin alb sec.